Pellet Makina ve Yedek Parçaları

Pellet Nedir

28 Haz

Pellet Nedir

Pellet; her türlü endüstriyel, tarımsal, hayvansal atık malzemelerin ve yem sanayi malzemelerinin kuru form da yüksek basınç altında sıkıştırılması ile meydana gelen yüksek yoğunluklu malzemelerdir. Silindirik formdadır, çapları 3 – 20 mm arasındadır, boyları genellikle 5 – 30 mm arasındadır.

Pellet, sıklıkla enerji, hayvancılık ve tarım sektöründe kullanılmaktadır. Enerji sektörü için katı yakıt olan pellet genellikle ahşap, orman ve odun atıklarından, hayvan gübrelerinden ve toprakta yetişen tarım ürünleri atıklarından üretilmektedir. Tarım sektörü için büyükbaş, küçükbaş hayvan ve tavuk gübreleri pellet yapılıp tarım gübresi olarak kullanılmaktadır. Hayvancılık sektörü için yemler harmanlanıp pellet haline getirilmektedir.

Odun atığı, ahşap talaşı (sunta – mdf), ağaç talaşı (Çam, ladin, göknar, kavak, meşe, gürgen, tropik ağaçlar, thermowood ahşap vb.), kömür tozu, yer fısıtığı kabuğu, pamuk atığı (çiğit), üzüm atığı (üzüm sapı vs.),  zeytin posası (prina), kayısı posası, vişne posası, mısır sapı, tahıl samanı, siyah çay atıkları, büyükbaş ve küçükbaş hayvan gübresi, tavuk gübresi, tekstil atıkları gibi doğal atıklardan ve toprakta yetişen her türlü bio kütleden pellet üretilmektedir.